Amazon

vineri, 25 iulie 2014

Victor Ponta si Unirea

Stiu ca titlul suna ca " Mircea Snegur cu poporul", dar nu este asa. Victor Ponta a vorbit zilele astea despre  unirea Republicii Moldova cu Romania.  Spunea ca obiectul unficarii  este unul al Romaniei. Un obiectiv maret, pentru niste politicieni mici. Insa, mai spunea Victor Ponta,  ca principala prioritate trebuie sa fie aderarea la Uniunea Europeana a Republicii Moldova.  Este foarte adevarat, dar nimeni nu stie cand se va produce aceasta aderare, daca se va produce, tinand cont de comportamentul Rusiei.  Insa pentru unire, in afara faptului ca trebuie sa ridicam nivelul de trai al cetatenilor din Moldova, trebuie sa pregatim psihologic populatia.  Ce  ne facem ca dincolo de Prut, in Republica Moldova,   mare parte din populatie cred ceea ce spune presa de la Moscova. Nu prea vad masuri   contra televiziunilor rusesti.  In Romania sunt  cativa, de genul lui Radu Banciu, care spun tampenii. Doriti unirea, domnilor guvernanti de la Bucuresti, pai atunci luati cateva mici masuri de pregatire a populatiei din Romania. Eu va enumar cateva:

-  Grabirea introducerii postului Moldova 1 pe cablu in Romania.  Ne-am saturat de cand tot promiteti asa ceva;

- Cel putin un radiojurnal, la o ora de maxima audienta, sa fie difuzat zilnic de la Radio Chisinau. Pe postul Radio Romania Actualitati.

- Promovarea tinerilor poeti patrioti romani si a tinerilor cantareti patrioti romani. Organizarea de cenacluri.

Acestea ar trebui sa fie masurile incepatoare. Insa stiu ca Victor Ponta nu este unionist, ci oportunist.  Face toate astea doar ca sa obtina voturi din Basarabia. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu